ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ είναι μια κίνηση πολιτών του μεσαίου χώρου. Αποκλείει από τα μέλη της νυν και πρώην πολιτικούς διότι το μέχρι τώρα πολιτικό σύστημα μας έφτασε ως εδώ και αδυνατεί να προσφέρει λύση στην εφιαλτική κατάσταση που ζούμε.
 Κάθε μέρα προστίθενται εκατοντάδες στη στρατιά των ανέργων, αυξάνονται οι άστεγοι, μεγαλώνουν οι ουρές στα συσσίτια, αυξάνεται το στρες και η κατάθλιψη. Συνάνθρωποί μας δίνουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν να τα θρέψουν, φυλακίζονται και χάνουν τις περιουσίες τους ενώ δεν έχουν να πληρώσουν, αυτοκτονούν για οικονομικούς λόγους. Κατά τα άλλα, θεωρούμαστε ανεπτυγμένη χώρα και ανήκουμε στον ισχυρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Λύσεις υπάρχουν, αλλά το πολιτικό σύστημα αδιαφορεί και αρνείται να τις εφαρμόσει διότι έχει άλλες προτεραιότητες, υπηρετεί άλλα συμφέροντα και ακολουθεί πολιτικές σκοπιμότητες. Θα καθίσουμε άπραγοι σαν πρόβατα στη σφαγή  ή θα πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας;
 Νέα κόμματα ιδρύονται συνέχεια. Στη μεγάλη πλειοψηφία τους δημιουργούνται από πολιτικούς που προέρχονται από άλλα κόμματα. Η εύλογη ερώτηση είναι τι διαφορετικό έχουν να προσφέρουν; Η απάντηση είναι, τίποτα άλλο παρά μια από το ίδια. Υπάρχουν κινήματα ή κόμματα που έχουν δημιουργηθεί από πολίτες. Με κάποια από αυτά είμαστε σε επικοινωνία για το ενδεχόμενο  συνεργασίας. Το πρόβλημα με αυτά είναι ότι πρεσβεύουν κάποια καλά μεν, αλλά πολύ γενικά και ακαθόριστα πράγματα, χωρίς να έχουν συγκεκριμένες προτεραιότητες και σχέδιο.
 Αντίθετα, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ έχει καταρχήν συγκεκριμένες προτεραιότητες και σχέδιο, όπως:
  •  Δραστική μείωση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης
  • Νομοθετική ρύθμιση για τακτοποίηση χρεών φυσικών και νομικών προσώπων προς  το Δημόσιο και τους ιδιώτες μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων τους.
  • Τέλος στην άγρια φορολόγηση
Η οικονομική ή άλλη συνδρομή των μελών είναι προαιρετική. Οι θέσεις της ηγεσίας, της κεντρικής επιτροπής και των τομέων δράσης είναι ανοιχτές για κάθε ενδιαφερόμενο. Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από προσωπικότητες στον επιχειρηματικό, δημοσιογραφικό, ακαδημαϊκό κόσμο και επαγγελματικούς τομείς να συμμετέχουν στην προσπάθεια και αναζητούνται και άλλοι.
 Εάν ενδιαφέρεστε να γίνεται μέλη, να συμμετάσχετε στην κεντρική επιτροπή και στους τομείς δράσης, να στείλετε ιδέες ή προτάσεις τότε